Scheidsrechters

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Zo simpel is het. Dit geldt natuurlijk ook bij toernooien. VV Heerenveen organiseert drie jeugdtoernooien, te weten:

• JO13-Jeugdtoernooi (begin juni)
  • Meidentoernooi (begin juni)
  • Pieter Benedictus Jeugdtoernooi (eind augustus of begin september)

Hoe werken we tijdens een toernooi?

Als scheidsrechter ontvang je van ons een licht blauw t-shirt, daarin wordt gefloten. Alle scheidsrechters zijn op deze wijze goed herkenbaar.

Bij de toernooiorganisatie liggen de wedstrijdpapiertjes klaar met de naam van de scheidsrechter erop. Je weet welke wedstrijd, veld en tijd je moet fluiten. Na de wedstrijd breng je het wedstrijdpapiertje terug, met ingevuld de uitslag. Het volgende wedstrijdpapiertje ligt al klaar zodat je weet welke wedstrijd je weer moet fluiten. Uiteraard zitten tussen de wedstrijden die je fluit altijd een andere wedstrijd. Je hebt dus genoeg pauze.

De wedstrijdbal en grensrechtervlaggen zijn al aanwezig op het veld, dus je ontvangt van de scheidsrechter die de wedstrijd voor jouw wedstrijd fluit, de bal en de grensrechtervlaggen. Datzelfde doe jij ook bij de scheidsrechter die na jou de wedstijd gaat fluiten.

Er wordt door de omroeper centraal gefloten voor het begin en einde wedstrijd. Op elk veld beginnen en eindigen de wedstrijden altijd gelijktijdig.

Voor de scheidsrechters wordt ook goed gezorgd mbt een 'natje en een droogje'. Er zijn ruim voldoende broodjes en andere lekkere etenswaren aanwezig. Aan drinken is ook gedacht, er staat van alles.

Wil je fluiten?

Als je het leuk vindt om op een toernooi bij vv Heerenveen te fluiten, dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij de toernooicommissie via het e-mailadres: toernooien [AT] vvheerenveen [DOT] nl