Scheidsrechters

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Zo simpel is het. Dit geldt natuurlijk ook bij toernooien. VV Heerenveen organiseert drie jeugdtoernooien, te weten:

• JO13-Jeugdtoernooi (begin juni)
  • Meidentoernooi (begin juni)
  • Pieter Benedictus Jeugdtoernooi (eind augustus of begin september)

Hoe werken we tijdens een toernooi?

Als scheidsrechter ontvang je van ons een licht blauw t-shirt, daarin wordt gefloten. Alle scheidsrechters zijn op deze wijze goed herkenbaar.

Bij de toernooiorganisatie liggen de wedstrijdpapiertjes klaar met de naam van de scheidsrechter erop. Je weet welke wedstrijd, veld en tijd je moet fluiten. Na de wedstrijd breng je het wedstrijdpapiertje terug, met ingevuld de uitslag. Het volgende wedstrijdpapiertje ligt al klaar zodat je weet welke wedstrijd je weer moet fluiten. Uiteraard zitten tussen de wedstrijden die je fluit altijd een andere wedstrijd. Je hebt dus genoeg pauze.

De wedstrijdbal en grensrechtervlaggen zijn al aanwezig op het veld, dus je ontvangt van de scheidsrechter die de wedstrijd voor jouw wedstrijd fluit, de bal en de grensrechtervlaggen. Datzelfde doe jij ook bij de scheidsrechter die na jou de wedstijd gaat fluiten.

Er wordt door de omroeper centraal gefloten voor het begin en einde wedstrijd. Op elk veld beginnen en eindigen de wedstrijden altijd gelijktijdig.

Voor de scheidsrechters wordt ook goed gezorgd mbt een 'natje en een droogje'. Er zijn ruim voldoende broodjes en andere lekkere etenswaren aanwezig. Aan drinken is ook gedacht, er staat van alles.

Wil je fluiten?

Als je het leuk vindt om op een toernooi bij vv Heerenveen te fluiten, dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij de toernooicommissie via het e-mailadres: toernooien@vvheerenveen.nl

Weekplanning Sportpark Skoatterwâld (SKW)

Vanaf maandag 12 juni 2017 zijn de reguliere trainingen gestopt. De velden gaan
allemaal in onderhoud en het sportpark is over het algemeen gesloten.

Wedstrijdplanning op SKW:
De velden zijn in onderhoud, geen wedstrijden gepland voor dit moment.

Scheidsrechters
Jeugdteams MO/JO19, MO/JO17 en MO/JO15 leveren scheidsrechters voor MO11-, MO13-. JO9- en JO11-wedstrijden.

De competitiestanden

Scheidsrechters (jeugd)wedstrijden thuis

ATTENTIE: Staat achter de wedstrijd geen scheidsrechter genoemd, dan heeft de Coordinator Scheidsrechter niemand kunnen vinden. Spijtig natuurlijk maar dat betekent dat de leiding van het vv Heerenveen team zelf een scheidsrechter moet regelen. Bijvoorbeeld een ouder.

Wat heb je nodig? Een fluitje, pen, papier en een horloge. Fluitjes zijn aanwezig in de wedstrijdsecretariaatkamer. Na de wedstrijd graag uitslag doorgeven of noteren op het papier waar het speelschema staat. De uitslag wordt later in Sportlink Club ingevoerd. En graag het fluitje teruggeven.

Wil je af en toe fluiten?
Laat het ons weten. Graag een e-mail naar Wendy van der Heide: heidestel@hotmail.com

Trainingsschema:
Standaard trainingsschema: klik hier
Kleedkamerindeling: klik hier
Knelpunten veld- en kleedkamerindeling, klik hier

Speeldagenkalender 2016-2017: klik hier

Onze beheerders van SKW
beheerders Henk Koot en Franke Geert Talman
De beheerders Henk en Franke Geert proberen op de doordeweekse avonden, tijdens de trainingen, de kleedkamers en velden goed te beheren. Als ieder team in zijn eigen kleedkamer gaat zitten, kan het niet fout gaan.
Op de drukke zaterdagen zijn Henk en Franke Geert voor menigeen dé vraagbaak.